Error: 0x0000052e -

Hoe de Windows Fout 0x0000052e Fout 0x0000052e te herstellen

Dit artikel bespreekt Fout 0x0000052e, ook bekend als Fout 0x0000052e en het betekent

Over Windows Fout

Het Windows besturingssysteem wordt tegenwoordig door miljoenen PC en laptop gebruikers gebruikt. En het is waarschijnlijk dat de meesten van hen wel eens een Windows-fout hebben gehad. Crash-rapporten werden door Microsoft gepresenteerd om te voorzien in middelen voor het verzamelen en verzenden van debug-informatie na een fout of voor het toepassen van stappen voor probleemoplossing, afhankelijk van de vraag of de gebruiker een syntaxis-, logica- of runtime-fout heeft ontvangen.

Als de gebruiker een stop-code ontvangt, dan wordt korte foutopsporingsinformatie gegeven bij de foutmelding. De gebruiker kan dan naar die specifieke foutmelding zoeken en de oplossing toepassen die op de ondersteuningssites van Microsoft en in andere beschikbare online artikelen en tijdschriften over het onderwerp wordt gegeven.

In andere gevallen krijgt de gebruiker alleen een melding dat de computer is gecrasht en krijgt hij vervolgens de optie om een crashrapport naar Microsoft terug te sturen. Dit is om gegevens te verzamelen voor analyse, zodat Microsoft een oplossing kan terugsturen naar de gebruiker.

Hoe het ook zij, hier volgen enkele algemene probleemoplossingen die u kunt gebruiken om Windows Fouten op te lossen.

Symptomen van 0x0000052e - Fout 0x0000052e

Windows Fouten kunnen worden gecategoriseerd als syntaxfout, logische fout of runtime fout.

Wanneer een gebruiker een syntaxisfout krijgt, geeft de computer plotseling een foutmelding dat er op de achtergrond iets is gecrasht. Programma's waartoe de gebruiker toegang heeft, kunnen vastlopen of volledig crashen. De gebruiker kan de andere toepassingen nog wel gebruiken, maar op de een of andere manier komt er af en toe een verwarrende melding dat het opgevraagde programma niet kan starten omdat een proces niet werkt.

Run-time fouten treden op gedurende de tijd dat een applicatie draait. Wanneer de fout optreedt, gebeurt dat dus gewoon zonder waarschuwing, en de computer geeft een melding dat er een fout is opgetreden.

Logische fouten hebben te maken met programmeren. Een fout veroorzaakt onbedoelde uitvoer of gedrag. Bij computersystemen die alle tests hebben doorstaan en gecommercialiseerd zijn, treden logische fouten alleen op wanneer er belangrijke veranderingen zijn geweest in de fysieke toestand van het logische bord. Misschien is een deel van de eigenlijke bussen samengesmolten of een soortgelijke situatie. Dit kan ertoe leiden dat de computer plotseling een luide pieptoon of een knarsend geluid geeft, en kan zelfs overgaan tot een plotselinge onstabiele werking, bevriezen of een plotselinge verandering in temperatuur voorafgaand aan de feitelijke crash.

Fix Fout 0x0000052e (Fout 0x0000052e)
(Alleen voor illustratieve doeleinden)

Oorzaken van Fout 0x0000052e - 0x0000052e

Windows fouten kunnen worden veroorzaakt door defecte hardware componenten of OS corruptie. Sommige kunnen zelfs worden toegeschreven aan programmeringsproblemen die niet werden opgelost omdat fouten niet werden aangepakt tijdens de ontwerpfase. Soms kunnen Windows-fouten optreden als gevolg van wijzigingen die aan de computer zijn aangebracht.

Reparatie Methoden

Verschillende Windows Fout categorieën hebben verschillende stappen voor het oplossen van problemen. Er zijn echter algemene stappen die kunnen worden toegepast wanneer u met deze fouten wordt geconfronteerd. Hier zijn ze.

Als een reparatiemethode voor u werkt, klik dan op de upvote knop links van het antwoord, dit zal andere gebruikers laten weten welke reparatiemethode op dit moment het beste werkt.

Let op: Noch ErrorVault.com, noch haar schrijvers zijn verantwoordelijk voor de resultaten van de acties die ondernomen worden door gebruik te maken van één van de herstel methodes die op deze pagina vermeld staan - u voert deze stappen op eigen risico uit.

up vote 11 down vote accepted
  • Voer Systeembestandscontrole uit
    • Om de opdracht uit te voeren, opent u de verhoogde opdrachtprompt door deze in het zoekvenster te typen, vervolgens met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt te klikken en als administrator uitvoeren te kiezen
    • Typ sfc /scannow op de prompt en wacht tot het verificatieproces met succes is voltooid
  • Voer Checkdisk uit - Chkdsk repareert veel inconsistenties met het besturingssysteem. Systeemfouten kunnen ook worden gerepareerd met dit hulpprogramma. Om het uit te voeren,
    • Open de opdrachtprompt door deze in het zoekvak te typen, en wanneer u het resultaat in de lijst overhead ziet, klik er met de rechtermuisknop op en kies Uitvoeren als beheerder
    • Uw systeem zou kunnen zeggen dat u het momenteel niet kunt uitvoeren omdat u nog steeds gegevens aan het verwerken bent, en zal u vragen of u het wilt uitvoeren voor de volgende keer opstarten, klik gewoon op y voor ja en verlaat vervolgens het scherm en start de computer opnieuw op
    • Zodra de computer opnieuw is opgestart, ziet u dat de checkdisk buiten Windows wordt uitgevoerd, laat het gewoon afwerken totdat u een rapport krijgt van wat er is gevonden, gerepareerd of gemarkeerd
    • Verlaat het venster en laat uw computer normaal opnieuw opstarten.
Wanneer een goede computer plotseling op een rare manier werkt, kan Windows Updates de boosdoener zijn geweest. Om dit te herstellen, kunnen gebruikers Systeemherstel uitvoeren als er een hersteldatum is opgeslagen vóór de fout. Hier is hoe het wordt gedaan.
Herstellen in Windows 7:
  • Klik op Start en typ Systeemherstel in het zoekvak en klik vervolgens op Enter.
  • Wanneer het venster Systeemherstel verschijnt, klikt u op Volgende totdat u bij het venster komt waar u een herstelpunt kunt kiezen. U ziet een lijst met hersteldatums met de beschrijving.
  • Klik vervolgens nogmaals op Volgende en bevestig het herstelproces. Wacht tot de verwerking stopt en u een venster krijgt waarin u op de knop Voltooien kunt klikken. Sluit het venster en laat uw computer opnieuw opstarten.
U kunt uw computer ook herstellen met de installatieschijf van het besturingssysteem.
  • Om dat te doen opstarten naar OS-cd of herstelmedia.
  • Volg de prompt totdat u bij het scherm komt waar u de optie Mijn computer repareren krijgt, klik en kies Systeemherstel in de lijst met herstelprogramma's. li>
  • Je kunt elk herstelpunt kiezen in het venster Systeemherstel, maar zorg ervoor dat je herstelt naar een datum waarvan je weet dat je computer goed werkt.
  • Wacht tot het proces is voltooid en laat uw computer opnieuw opstarten naar het bureaublad.
U kunt ook opstarten in Veilige modus.
  • Start uw computer op en klik op F8. Kies Veilige modus met opdrachtprompt door op de toetsenbordpijlen te klikken om de markering naar dat item te verplaatsen.
  • Typ in de veilige modus rstrui.exe en druk op enter bij de opdrachtprompt. Volg de herstelwizard en start uw computer normaal opnieuw op.
Herstellen in Windows 8:
Herstellen in Windows-omgeving
  • Klik in Windows 8 op het zoekpictogram en typ Systeemherstel.
  • Blijf op Volgende klikken totdat u bij het venster komt waar u de hersteldatum kunt selecteren.
  • Bevestig het herstel door de overige stappen te volgen. Nadat het klaar is, start u uw computer normaal opnieuw op.
Herstellen bij opstarten
  • Start uw computer opnieuw op en tik op F11 om Systeemherstel te starten
  • Je ziet het scherm Geavanceerde opties en je vindt er Systeemherstel.
  • Je wordt gevraagd om het beheerdersaccount te kiezen, kies gewoon en log in op je beheerdersaccount.
  • Druk op de knop Volgende totdat je bij het scherm komt waar je hersteldatums kunt kiezen.
  • Blijf op de volgende-knop drukken totdat u het einde van het herstelproces bereikt en u de knop Voltooien ziet.
  • Start de computer normaal opnieuw op.
Herstellen in Windows 10:
In Windows-omgeving
  • Voer Systeemherstel uit door het in het zoekvak te typen. Klik op het item dat in de zoekresultaten verschijnt.
  • Wanneer het venster Systeemherstel wordt geopend, klikt u op Volgende totdat u een lijst krijgt om de hersteldatum te kiezen, kies degene waarvan u weet dat deze het beste voor u werkt.
  • Bevestig het proces met Volgende, dan ja en dan eindelijk Voltooien. Start uw computer opnieuw op nadat u het venster hebt gesloten.
De installatiemedia gebruiken
  • Als u niet in Windows kunt opstarten, kunt u beter het Media Creator-bestand van Microsoft downloaden. Maak een opstartdiskette met een dvd of een flashdisk.
  • Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op en opent u uw BIOS om het opstartapparaat te wijzigen in uw dvd of uw flashdisk.
  • Als je bij het installatiescherm komt, ga je naar Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Systeemherstel en voer je het proces op dezelfde manier uit.
Windows kan soms niet goed werken vanwege een verkeerde instelling, die van de tijdinstellingen. Om de tijd en de datum vast te stellen:
Op Windows 7
  • Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  • Klik op Datum en tijd.
  • Klik in het venster Datum en tijd op Tijdzone wijzigen om de juiste tijdzone te kiezen.
  • Klik op Toepassen en OK.
Op Windows 8
  • Open Instellingen door uw muis naar de rechterkant te bewegen, wanneer het tabblad wordt geopend, klikt u op het tandwielpictogram.
  • Het opent een nieuw pop-uptabblad voor Instellingen, klik op Configuratiescherm.
  • Klik in het Configuratiescherm op Klok, taal en regio. Klik vervolgens op Stel de tijd en datum in onder Datum en tijd.
  • Als het venster Datum en tijd wordt geopend, klikt u op Datum en tijd wijzigen en klikt u in het volgende venster op de juiste datum en tijd. Klik op OK om te solliciteren.
Op Windows 10
  • Klik gewoon met de rechtermuisknop op de datum en tijd in uw systeemvak, rechtsonder in het scherm.
  • Klik op Datum en tijd aanpassen. Het opent de instellingen voor datum en tijd.
  • Je kunt de tijdzone selecteren en vervolgens het venster sluiten. Hierdoor worden de tijd en datum in het systeemvak automatisch bijgewerkt.
Andere talen:

How to fix 0x0000052e (Error 0x0000052e) -
Wie beheben 0x0000052e (Fehler 0x0000052e) -
Come fissare 0x0000052e (Errore 0x0000052e) -
Comment réparer 0x0000052e (Erreur 0x0000052e) -
어떻게 고치는 지 0x0000052e (오류 0x0000052e) -
Como corrigir o 0x0000052e (Erro 0x0000052e) -
Hur man åtgärdar 0x0000052e (Fel 0x0000052e) -
Как исправить 0x0000052e (Ошибка 0x0000052e) -
Jak naprawić 0x00000052e (Błąd 0x00000052e) -
Cómo arreglar 0x0000052e (Error 0x0000052e) -

The Author Over de auteur: Phil Hart is een Microsoft Community Contributor sinds 2010. Met een huidige puntenscore van meer dan 100.000, heeft hij meer dan 3000 antwoorden bijgedragen in de Microsoft Support forums en heeft hij bijna 200 nieuwe help-artikelen gemaakt in de Technet Wiki.

Volg ons: Facebook Youtube Twitter
Laatst bijgewerkt:
18/03/24 01:38 : Een Windows 10 gebruiker stemde dat reparatiemethode 3 voor hem werkte.

Aanbevolen reparatiegereedschap:

Deze reparatietool kan veel voorkomende computerproblemen oplossen, zoals blauwe schermen, crashen en bevriezen, ontbrekende DLL-bestanden, alsmede malware/virusschade herstellen en meer door beschadigde en ontbrekende systeembestanden te vervangen.

STAP 1:
Klik hier om te downloaden en installeer het Windows reparatieprogramma.

STAP 2:
Klik op Start scan en laat het uw apparaat analyseren.

STAP 3:
Klik op Alles herstellen om alle gedetecteerde problemen op te lossen.

NU DOWNLOAD

Verenigbaarheid

Vereisten
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Deze download biedt gratis onbeperkte scans van uw Windows-pc. Volledige systeemherstellingen beginnen bij $19,95.

Artikel ID: ACX014294NL

Geldt voor: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Help iemand anders met deze fout en Deel deze pagina:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Versnellen Tip #28

Contextmenu's voor rechtsklikken bewerken:

Een manier om het uiterlijk van het contextmenu met de rechtermuisknop te versnellen, is door de inhoud ervan aan te passen. Er zijn gratis tools die u kunt gebruiken om het contextmenu te bewerken waarmee u onnodige items kunt verwijderen. Dit zal de weergavesnelheid van uw rechtsklikmenu aanzienlijk verhogen.

Klik hier voor een andere manier om uw Windows PC te versnellen
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fouten in alfabetische volgorde: # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft & Windows® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft. Disclaimer: ErrorVault.com is niet verbonden met Microsoft, noch beweert het een dergelijke relatie. Deze pagina kan definities bevatten van https://stackoverflow.com/tags onder de CC-BY-SA-licentie. De informatie op deze pagina is alleen voor informatieve doeleinden. © Copyright 2018