Error: Fout 502 - De webserver die u probeert te bereiken, stuurt foutmeldingen terug.

Hoe de Web Error Code Fout 502 Slechte Gateway te herstellen

Dit artikel gaat over foutnummer Fout 502, algemeen bekend als Slechte Gateway beschreven als De webserver die u probeert te bereiken, stuurt foutmeldingen terug.

Over statuscodes

Wanneer u web error codes ontvangt, kunt u te maken hebben met client of server problemen. Het probleem kan te maken hebben met een browser of instellingen die uw verbinding blokkeren, of het kan een ander probleem zijn met de server die u probeert te benaderen.

Om het probleem verder uit te leggen, vindt u hier nuttige informatie over webfoutcodes, hun symptomen, oorzaken en herstelmethoden.

Definities (Beta)

Hier vindt u een lijst met definities van de woorden die in uw fout voorkomen, in een poging u te helpen uw probleem te begrijpen. Dit is een werk in uitvoering, dus soms kunnen we een woord verkeerd definiëren, dus voel je vrij om deze sectie over te slaan!

• Gateway - Dit is een vage tag voor allerlei soorten gateways, inclusief netwerken, algemene interfaces en producten, waar deze term met een eigen betekenis wordt gebruikt
  • < b>Berichten - een communicatie met informatie, nieuws, advies, verzoek of iets dergelijks, verzonden per messenger, radio, telefoon of op een andere manier.
  • Server - Een server is een actieve instantie van een softwaretoepassing die verzoeken van een client kan accepteren en dienovereenkomstig kan reageren.
  • Web - Gebruik deze tag voor algemene vragen met betrekking tot alle aspecten van het world wide web
  • .each - Een iteratorfunctie of taalstructuur die kan worden gebruikt om arrays of lijsten te herhalen.

Symptomen van Fout 502 - Slechte Gateway

Web foutcodes zijn ook bekend als http status codes. Er zijn vijf verschillende klassen van http-statuscodes en ze beginnen altijd met de volgende cijfers, afhankelijk van wat voor soort fout de gebruiker heeft aangetroffen. Dit zijn ook de symptomen van de fout die de gebruiker ervaart. Om het verder uit te leggen, zijn hier de status codes.

5xx: Serverfout
Gebruikers krijgen antwoord met een foutcode die begint met dit nummer om aan te geven dat er een fout is opgetreden aan de serverzijde. Met andere woorden, dit zijn door de server erkende fouten die van hun kant komen. Dit zijn de weergegeven foutmeldingen:
500 - Interne Serverfout
501 - Niet Geïmplementeerd
502 - Slechte Gateway
503 - Dienst niet beschikbaar
504 - Gateway Timeout
505 - HTTP Versie Niet Ondersteund

Fix Slechte Gateway (Fout Fout 502)
(Alleen voor illustratieve doeleinden)

Oorzaken van Slechte Gateway - Fout 502

5XX codes worden veroorzaakt wanneer de server niet aan een verzoek kan voldoen.

Herstelmethoden

Er zijn specifieke stappen voor het oplossen van problemen met bepaalde Web Error codes. Er zijn echter ook algemene herstelmethoden die gebruikers kunnen uitvoeren wanneer ze met dit soort fouten worden geconfronteerd.

Als een reparatiemethode voor u werkt, klik dan op de upvote knop links van het antwoord, dit zal andere gebruikers laten weten welke reparatiemethode op dit moment het beste werkt.

Let op: Noch ErrorVault.com, noch haar schrijvers zijn verantwoordelijk voor de resultaten van de acties die ondernomen worden door gebruik te maken van één van de herstel methodes die op deze pagina vermeld staan - u voert deze stappen op eigen risico uit.

up vote 1 down vote accepted
  • Soms kunnen aanvullende extensies u webfoutcodes geven.
  • Verwijder extensies die u onlangs heeft geïnstalleerd door naar uw browserinstellingen te gaan en vervolgens op Meer hulpprogramma's te klikken.
  • U ziet extensies dan die in uw browser waren geïnstalleerd, kies de nieuwste toevoeging waarvan u vermoedde dat deze het probleem veroorzaakte.
Bij het bezoeken van een site worden gegevens opgeslagen in de browsercache. Soms hebt u geprobeerd een webfout op te lossen, maar hetzelfde bericht verschijnt in uw browser. In dergelijke gevallen moet u de cache van uw browser wissen om van het vervelende bericht af te komen. Hier zijn manieren om dat in verschillende soorten browsers te doen:
  • Op Google Chrome
    • Open Chrome en klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw browser
    • Klik op Meer hulpprogramma's en klik vervolgens op Browsegegevens wissen.
    • Je kunt ervoor kiezen om alles te verwijderen of alleen een bepaalde browseperiode.
    • Vink de vakjes aan naast Cookies en andere sitegegevens en Afbeeldingen en bestanden in het cachegeheugen.
    • Klik ten slotte op Gegevens wissen.
  • On Edge
    • Klik op de ... het is de meest rechtse knop net onder de sluitknop.
    • Scroll naar beneden en klik op Instellingen.
    • Zoek naar Browsegegevens wissen en klik op de knop Kies wat u wilt wissen.
    • Het geeft je de mogelijkheid om te kiezen welk type gegevens je wilt wissen, plaats een vinkje bij de items die je wilt opnemen en klik vervolgens op Wissen.
  • Op Mozilla
    • Ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen.
    • U kunt op de Alt-knop klikken als de menubalk verborgen is.
    • U ziet een vervolgkeuzemenu waarin u de periode of het bereik kunt selecteren dat u wilt verwijderen, klik op uw selectie.
    • Je kunt op Details klikken om te kiezen wat je wilt wissen, of het nu de hele cache is of andere items.
    • Klik na selectie op Nu wissen en start de browser opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.
  • Als u logbestanden wilt controleren, kunt u dit doen door er eerst voor te zorgen dat u als beheerder bent aangemeld bij de webservercomputer.
  • Klik op Start, vervolgens op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm.
  • Open Beheerprogramma's en dubbelklik vervolgens op Internet Services Manager.
  • Selecteer de website uit de lijst met verschillende aangeboden sites.
  • Klik met de rechtermuisknop op de website en ga met de muis naar Eigenschappen.
  • Selecteer het tabblad Website en klik vervolgens op Eigenschappen. Hierop ziet u het tabblad Algemene eigenschappen. Onderaan het venster ziet u mogelijk de locatie van de gegenereerde logbestanden.
  • Open logbestanden met WordPad, een tekstbestandviewer of Microsoft Word.
  • Hier zou je in staat moeten zijn om te analyseren waar je de fouten kreeg terwijl je toegang kreeg tot een server.
  • Er zijn ook momenten waarop u handmatig de URL invoert van een site die u wilt verkennen. Als u hierna fouten krijgt, controleer dan de URL die u zojuist in de adresbalk hebt ingevoerd of u inderdaad het juiste adres gebruikt. Als dit niet het geval is, corrigeert u de items die u verkeerd heeft getypt.
Voor Windows 7
  • Zoek naar Windows Updates in de zoekbalk.
  • Klik op enter wanneer het in de zoekresultaten verschijnt.
  • Controleer recente updates en klik op Updates verwijderen op recente datums waarop de fout begon.
Voor Windows 8 en Windows 10
  • Druk tegelijkertijd op de venstertoets en de letter X om Instellingen te openen
  • Als je bij de Windows-instellingen bent, klik je op Update & Security.
  • Klik op geïnstalleerde updategeschiedenis bekijken en vervolgens op Updates verwijderen.
  • Deze probleemoplossing wordt normaal gesproken afgehandeld door de sitebeheerder. Als jij dat bent, dan moet je kennis hebben van webserverconfiguraties.
  • U kunt controleren op welke webserver uw site draait door URL- of domeincheckers te gebruiken. U hoeft alleen het siteadres in te voeren en de resultaten te analyseren die u krijgt.
  • U kunt ook controleren op verbroken links door met de rechtermuisknop op de webpagina te klikken en op Inspecteren te klikken. Dit zou je de code moeten geven voor de site aan de rechterkant. U kunt elke ankertekst controleren en zien of de links die ermee verbonden zijn nog steeds actief zijn.
  • U kunt ook controleren op ongewenste tekens in de codes en het script door toepassingscodes en -scripts op te sporen. Als je geen idee hebt hoe je dit moet doen, kun je deze bron bekijken om dat te doen.
  • U kunt ook proberen de website te vernieuwen. Soms is de fout die u krijgt een oude fout die niet is verdwenen en een eenvoudige verversing door op F5 te klikken kan het werk al doen.
Andere talen:

How to fix Error 502 (Bad Gateway) - The web server you're trying to reach is sending back error messages.
Wie beheben Fehler 502 (Schlechtes Gateway) - Der Webserver, den Sie erreichen möchten, sendet Fehlermeldungen zurück.
Come fissare Errore 502 (Gateway difettoso) - Il server web che stai cercando di raggiungere sta inviando messaggi di errore.
Comment réparer Erreur 502 (Mauvaise passerelle) - Le serveur Web que vous essayez d'atteindre renvoie des messages d'erreur.
어떻게 고치는 지 오류 502 (나쁜 게이트웨이) - 연결하려는 웹 서버가 오류 메시지를 다시 보내고 있습니다.
Como corrigir o Erro 502 (Bad Gateway) - O servidor da web que você está tentando acessar está enviando mensagens de erro.
Hur man åtgärdar Fel 502 (Dålig gateway) - Webbservern du försöker nå skickar tillbaka felmeddelanden.
Как исправить Ошибка 502 (Плохой шлюз) - Веб-сервер, к которому вы пытаетесь подключиться, отправляет обратно сообщения об ошибках.
Jak naprawić Błąd 502 (Zła brama) - Serwer sieciowy, z którym próbujesz się połączyć, odsyła komunikaty o błędach.
Cómo arreglar Error 502 (Puerta de enlace incorrecta) - El servidor web al que está intentando acceder está enviando mensajes de error.

The Author Over de auteur: Phil Hart is een Microsoft Community Contributor sinds 2010. Met een huidige puntenscore van meer dan 100.000, heeft hij meer dan 3000 antwoorden bijgedragen in de Microsoft Support forums en heeft hij bijna 200 nieuwe help-artikelen gemaakt in de Technet Wiki.

Volg ons: Facebook Youtube Twitter
Laatst bijgewerkt:
19/01/24 03:47 : Een Android gebruiker stemde dat reparatiemethode 5 voor hem werkte.

Aanbevolen reparatiegereedschap:

Deze reparatietool kan veel voorkomende computerproblemen oplossen, zoals blauwe schermen, crashen en bevriezen, ontbrekende DLL-bestanden, alsmede malware/virusschade herstellen en meer door beschadigde en ontbrekende systeembestanden te vervangen.

STAP 1:
Klik hier om te downloaden en installeer het Windows reparatieprogramma.

STAP 2:
Klik op Start scan en laat het uw apparaat analyseren.

STAP 3:
Klik op Alles herstellen om alle gedetecteerde problemen op te lossen.

NU DOWNLOAD

Verenigbaarheid

Vereisten
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Deze download biedt gratis onbeperkte scans van uw Windows-pc. Volledige systeemherstellingen beginnen bij $19,95.

Artikel ID: ACX01606NL

Geldt voor: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Help iemand anders met deze fout en Deel deze pagina:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Versnellen Tip #12

Rootkit-infectie verwijderen:

Diepere spyware-infecties zoals rootkit zijn niet gemakkelijk te verwijderen. Om de snelheid van uw geïnfecteerde computer te verhogen, gebruikt u een offline virusscanner zoals de offline versie van Windows Defender om dit soort problemen op te lossen.

Klik hier voor een andere manier om uw Windows PC te versnellen
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fouten in alfabetische volgorde:  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft & Windows® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft. Disclaimer: ErrorVault.com is niet verbonden met Microsoft, noch beweert het een dergelijke relatie. Deze pagina kan definities bevatten van https://stackoverflow.com/tags onder de CC-BY-SA-licentie. De informatie op deze pagina is alleen voor informatieve doeleinden. © Copyright 2018