Error: foutmelding 404 - Het gevraagde bestand is niet gevonden op de webserver. Het bestand kan zijn verwijderd of heeft nooit bestaan. Dit wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde spelling van de URL.

Hoe de Web Error Code foutmelding 404 Niet gevonden te herstellen

Dit artikel gaat over foutnummer foutmelding 404, algemeen bekend als Niet gevonden beschreven als Het gevraagde bestand is niet gevonden op de webserver. Het bestand kan zijn verwijderd of heeft nooit bestaan. Dit wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde spelling van de URL.

Over statuscodes

Wanneer u web error codes ontvangt, kunt u te maken hebben met client of server problemen. Het probleem kan te maken hebben met een browser of instellingen die uw verbinding blokkeren, of het kan een ander probleem zijn met de server die u probeert te benaderen.

Om het probleem verder uit te leggen, vindt u hier nuttige informatie over webfoutcodes, hun symptomen, oorzaken en herstelmethoden.

Definities (Beta)

Hier vindt u een lijst met definities van de woorden die in uw fout voorkomen, in een poging u te helpen uw probleem te begrijpen. Dit is een werk in uitvoering, dus soms kunnen we een woord verkeerd definiëren, dus voel je vrij om deze sectie over te slaan!

• Bestand - Een blok met willekeurige informatie, of bron voor het opslaan van informatie, toegankelijk via de op tekenreeks gebaseerde naam of het pad
  • Server - Een server is een actief exemplaar van een softwaretoepassing die verzoeken van een client kan accepteren en dienovereenkomstig antwoorden kan geven.
  • Url - Een URL Uniform Resource Locator, is een universele identifier op het web
  • Web - Gebruik deze tag voor algemene vragen over alle aspecten van het world wide web
  • 404 - De HTTP-statuscode 404 of "Niet gevonden" geeft aan dat de server het gevraagde bestand of de gevraagde bron niet kon vinden.

Symptomen van foutmelding 404 - Niet gevonden

Web foutcodes zijn ook bekend als http status codes. Er zijn vijf verschillende klassen van http-statuscodes en ze beginnen altijd met de volgende cijfers, afhankelijk van wat voor soort fout de gebruiker heeft aangetroffen. Dit zijn ook de symptomen van de fout die de gebruiker ervaart. Om het verder uit te leggen, zijn hier de status codes.

Fix Niet gevonden (Fout foutmelding 404)
(Alleen voor illustratieve doeleinden)

Oorzaken van Niet gevonden - foutmelding 404

Herstelmethoden

Er zijn specifieke stappen voor het oplossen van problemen met bepaalde Web Error codes. Er zijn echter ook algemene herstelmethoden die gebruikers kunnen uitvoeren wanneer ze met dit soort fouten worden geconfronteerd.

Als een reparatiemethode voor u werkt, klik dan op de upvote knop links van het antwoord, dit zal andere gebruikers laten weten welke reparatiemethode op dit moment het beste werkt.

Let op: Noch ErrorVault.com, noch haar schrijvers zijn verantwoordelijk voor de resultaten van de acties die ondernomen worden door gebruik te maken van één van de herstel methodes die op deze pagina vermeld staan - u voert deze stappen op eigen risico uit.

Bij het bezoeken van een site worden gegevens opgeslagen in de browsercache. Soms hebt u geprobeerd een webfout op te lossen, maar hetzelfde bericht verschijnt in uw browser. In dergelijke gevallen moet u de cache van uw browser wissen om van het vervelende bericht af te komen. Hier zijn manieren om dat in verschillende soorten browsers te doen:
  • Op Google Chrome
    • Open Chrome en klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw browser
    • Klik op Meer hulpprogramma's en klik vervolgens op Browsegegevens wissen.
    • Je kunt ervoor kiezen om alles te verwijderen of alleen een bepaalde browseperiode.
    • Vink de vakjes aan naast Cookies en andere sitegegevens en Afbeeldingen en bestanden in het cachegeheugen.
    • Klik ten slotte op Gegevens wissen.
  • On Edge
    • Klik op de ... het is de meest rechtse knop net onder de sluitknop.
    • Scroll naar beneden en klik op Instellingen.
    • Zoek naar Browsegegevens wissen en klik op de knop Kies wat u wilt wissen.
    • Het geeft je de mogelijkheid om te kiezen welk type gegevens je wilt wissen, plaats een vinkje bij de items die je wilt opnemen en klik vervolgens op Wissen.
  • Op Mozilla
    • Ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen.
    • U kunt op de Alt-knop klikken als de menubalk verborgen is.
    • U ziet een vervolgkeuzemenu waarin u de periode of het bereik kunt selecteren dat u wilt verwijderen, klik op uw selectie.
    • Je kunt op Details klikken om te kiezen wat je wilt wissen, of het nu de hele cache is of andere items.
    • Klik na selectie op Nu wissen en start de browser opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.
  • Als u logbestanden wilt controleren, kunt u dit doen door er eerst voor te zorgen dat u als beheerder bent aangemeld bij de webservercomputer.
  • Klik op Start, vervolgens op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm.
  • Open Beheerprogramma's en dubbelklik vervolgens op Internet Services Manager.
  • Selecteer de website uit de lijst met verschillende aangeboden sites.
  • Klik met de rechtermuisknop op de website en ga met de muis naar Eigenschappen.
  • Selecteer het tabblad Website en klik vervolgens op Eigenschappen. Hierop ziet u het tabblad Algemene eigenschappen. Onderaan het venster ziet u mogelijk de locatie van de gegenereerde logbestanden.
  • Open logbestanden met WordPad, een tekstbestandviewer of Microsoft Word.
  • Hier zou je in staat moeten zijn om te analyseren waar je de fouten kreeg terwijl je toegang kreeg tot een server.
  • Er zijn ook momenten waarop u handmatig de URL invoert van een site die u wilt verkennen. Als u hierna fouten krijgt, controleer dan de URL die u zojuist in de adresbalk hebt ingevoerd of u inderdaad het juiste adres gebruikt. Als dit niet het geval is, corrigeert u de items die u verkeerd heeft getypt.
Voor Windows 7
  • Zoek naar Windows Updates in de zoekbalk.
  • Klik op enter wanneer het in de zoekresultaten verschijnt.
  • Controleer recente updates en klik op Updates verwijderen op recente datums waarop de fout begon.
Voor Windows 8 en Windows 10
  • Druk tegelijkertijd op de venstertoets en de letter X om Instellingen te openen
  • Als je bij de Windows-instellingen bent, klik je op Update & Security.
  • Klik op geïnstalleerde updategeschiedenis bekijken en vervolgens op Updates verwijderen.
  • Soms kunnen aanvullende extensies u webfoutcodes geven.
  • Verwijder extensies die u onlangs heeft geïnstalleerd door naar uw browserinstellingen te gaan en vervolgens op Meer hulpprogramma's te klikken.
  • U ziet extensies dan die in uw browser waren geïnstalleerd, kies de nieuwste toevoeging waarvan u vermoedde dat deze het probleem veroorzaakte.
  • Deze probleemoplossing wordt normaal gesproken afgehandeld door de sitebeheerder. Als jij dat bent, dan moet je kennis hebben van webserverconfiguraties.
  • U kunt controleren op welke webserver uw site draait door URL- of domeincheckers te gebruiken. U hoeft alleen het siteadres in te voeren en de resultaten te analyseren die u krijgt.
  • U kunt ook controleren op verbroken links door met de rechtermuisknop op de webpagina te klikken en op Inspecteren te klikken. Dit zou je de code moeten geven voor de site aan de rechterkant. U kunt elke ankertekst controleren en zien of de links die ermee verbonden zijn nog steeds actief zijn.
  • U kunt ook controleren op ongewenste tekens in de codes en het script door toepassingscodes en -scripts op te sporen. Als je geen idee hebt hoe je dit moet doen, kun je deze bron bekijken om dat te doen.
  • U kunt ook proberen de website te vernieuwen. Soms is de fout die u krijgt een oude fout die niet is verdwenen en een eenvoudige verversing door op F5 te klikken kan het werk al doen.
Andere talen:

How to fix Error 404 (Not Found) - The requested file was not found on the web server. The file could have been deleted or never existed. This is often caused by misspelling the URL.
Wie beheben Fehler 404 (Nicht gefunden) - Die angeforderte Datei wurde auf dem Webserver nicht gefunden. Die Datei könnte gelöscht worden sein oder nie existiert haben. Dies wird häufig durch eine falsche Schreibweise der URL verursacht.
Come fissare Errore 404 (Non trovata) - Il file richiesto non è stato trovato sul server web. Il file potrebbe essere stato eliminato o non è mai esistito. Questo è spesso causato da errori di ortografia dell'URL.
Comment réparer Erreur 404 (Introuvable) - Le fichier demandé n'a pas été trouvé sur le serveur Web. Le fichier a peut-être été supprimé ou n'a jamais existé. Cela est souvent dû à une faute d'orthographe de l'URL.
어떻게 고치는 지 오류 404 (찾을 수 없음) - 웹 서버에서 요청한 파일을 찾을 수 없습니다. 파일이 삭제되었거나 존재하지 않았을 수 있습니다. 이는 종종 URL의 철자가 틀리기 때문에 발생합니다.
Como corrigir o Erro 404 (Não encontrado) - O arquivo solicitado não foi encontrado no servidor da web. O arquivo pode ter sido excluído ou nunca existiu. Isso geralmente é causado por erros ortográficos do URL.
Hur man åtgärdar Fel 404 (Hittade inte) - Den begärda filen hittades inte på webbservern. Filen kunde ha raderats eller aldrig funnits. Detta orsakas ofta av felstavning av webbadressen.
Как исправить Ошибка 404 (Не найдено) - Запрошенный файл не найден на веб-сервере. Файл мог быть удален или никогда не существовать. Часто это вызвано неправильным написанием URL-адреса.
Jak naprawić błąd 404 (Nie znaleziono) - Żądany plik nie został znaleziony na serwerze sieciowym. Plik mógł zostać usunięty lub nigdy nie istniał. Często jest to spowodowane błędną pisownią adresu URL.
Cómo arreglar error 404 (No encontrado) - El archivo solicitado no se encontró en el servidor web. El archivo podría haber sido eliminado o nunca existió. Esto suele deberse a errores ortográficos en la URL.

The Author Over de auteur: Phil Hart is een Microsoft Community Contributor sinds 2010. Met een huidige puntenscore van meer dan 100.000, heeft hij meer dan 3000 antwoorden bijgedragen in de Microsoft Support forums en heeft hij bijna 200 nieuwe help-artikelen gemaakt in de Technet Wiki.

Volg ons: Facebook Youtube Twitter
Laatst bijgewerkt:
17/06/22 02:29 : Een Mac OS X gebruiker stemde dat reparatiemethode 3 voor hem werkte.

Aanbevolen reparatiegereedschap:

Deze reparatietool kan veel voorkomende computerproblemen oplossen, zoals blauwe schermen, crashen en bevriezen, ontbrekende DLL-bestanden, alsmede malware/virusschade herstellen en meer door beschadigde en ontbrekende systeembestanden te vervangen.

STAP 1:
Klik hier om te downloaden en installeer het Windows reparatieprogramma.

STAP 2:
Klik op Start scan en laat het uw apparaat analyseren.

STAP 3:
Klik op Alles herstellen om alle gedetecteerde problemen op te lossen.

NU DOWNLOAD

Verenigbaarheid

Vereisten
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Deze download biedt gratis onbeperkte scans van uw Windows-pc. Volledige systeemherstellingen beginnen bij $19,95.

Artikel ID: ACX01623NL

Geldt voor: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Help iemand anders met deze fout en Deel deze pagina:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Versnellen Tip #29

Uw internetsnelheid verhogen:

Als je een langzamere internetsnelheid ervaart dan je eerder had genoten, is het tijd om die snelheid te verhogen en te verhogen zonder je internetabonnement te upgraden. Een trage internetsnelheid kan worden toegeschreven aan een aantal factoren met betrekking tot het besturingssysteem van uw computer en netwerkhulpmiddelen en -apparaten.

Klik hier voor een andere manier om uw Windows PC te versnellen
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fouten in alfabetische volgorde:  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft & Windows® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft. Disclaimer: ErrorVault.com is niet verbonden met Microsoft, noch beweert het een dergelijke relatie. Deze pagina kan definities bevatten van https://stackoverflow.com/tags onder de CC-BY-SA-licentie. De informatie op deze pagina is alleen voor informatieve doeleinden. © Copyright 2018