21. Niet geïmplementeerd Fout 501 Het verzoek kan niet worden uitgevoerd door de webserver.
22. Niet Gewijzigd Fout 304 Als de aanvraagheader een parameter 'indien gewijzigd sinds' bevat, wordt deze foutcode geretourneerd als het bestand sinds die datum niet is gewijzigd. Zoekmachine spiders (robots) kunnen veel van deze fouten genereren.
23. Nee Inhoud Fout 204 Wanneer u op een link klikt die geen doel-URL heeft, wordt deze reactie uitgelokt door de gevraagde server. Het is stil en waarschuwt de gebruiker nergens voor.
24. Oke Fout 200 Standaard HTTP-antwoord voor succesvolle verzoeken.
25. Gedeeltelijke Inhoud Fout 206 "Het gevraagde bestand is niet volledig gedownload. Dit bericht wordt bijvoorbeeld weergegeven wanneer de gebruiker op de knop ""Stoppen"" drukt voordat een pagina wordt geladen."
26. Betaling Vereist Fout 402 Betaling is vereist. Deze foutcode is nog niet operationeel.
27. Voorwaarde Mislukt Fout 412 Er is een bepaalde configuratie vereist om dit bestand aan te leveren, maar de browserclient heeft dit niet ingesteld.
28. Proxy Authenticatie Vereist Fout 407 Het webverzoek moet worden geautoriseerd voordat het kan plaatsvinden.
29. Verzoek Entiteit Te lang Fout 413 Het gevraagde bestand was te groot om te verwerken.
30. Verzoek time-out Fout 408 De webserver heeft meer tijd nodig gehad om het verzoek te verwerken dan toegestaan. Dit wordt vaak veroorzaakt door zwaar webverkeer naar de server.
31. Verzoek URI te lang Fout 414 Het websiteadres (URI) dat u heeft ingevoerd, was te lang voor de server.
32. Resetten Inhoud Fout 205 Hierdoor kan de webserver alle inhoud die door een CGI wordt geretourneerd, opnieuw instellen.
33. ZieÂAndere Fout 303 "Deze foutmelding is een ""zie andere"" SRC. De gegevens staan ​​ergens anders en de GET-methode wordt gebruikt om ze op te halen."
34. Service Niet beschikbaar Fout 503 De dienst of het gevraagde bestand is momenteel niet beschikbaar.
35. OverstappenÂProtocols Fout 101 "Wanneer u een webpagina opvraagt, ontvangt uw browser mogelijk een foutstatuscode van 101, gevolgd door een ""Upgrade""-header die aangeeft dat de aangevraagde server naar een andere HTTP-versie gaat."
36. Niet-ondersteund Media Type Fout 415 Het bestandstype van de webaanvraag wordt niet ondersteund.
37. Gebruik proxy Fout 305 Van de ontvanger wordt verwacht dat hij het verzoek via de proxy herhaalt.