Error: WU_E_TRAYICON_FAILURE - Ett fel uppstod när du försökte skapa en ikon i aktivitetsfältets meddelandeområde.

Hur du åtgärdar Windows Update Error WU_E_TRAYICON_FAILURE 0x80243004

Den här artikeln handlar om felet WU_E_TRAYICON_FAILURE, även känt som 0x80243004 och betyder Ett fel uppstod när du försökte skapa en ikon i aktivitetsfältets meddelandeområde.

Om Windows Update Error

Det finns många potentiella fel som en användare kan stöta på när han/hon laddar ner och installerar Windows-uppdateringar.

När dessa typer av fel uppstår kan du uppleva ett antal saker som kan hjälpa dig vilka steg du behöver utföra för att lösa problemet. Här är symtom, orsaker och troliga lösningar på problemet.

Definitioner (Beta)

Här listar vi några definitioner av de ord som finns i ditt fel, i ett försök att hjälpa dig att förstå ditt problem. Detta är ett pågående arbete, så ibland kan det hända att vi definierar ordet felaktigt, så hoppa gärna över det här avsnittet!

• Område - Arean är en kvantitet som uttrycker omfattningen av en tvådimensionell yta eller form, eller plan lamina, i planet.
  • Meddelandeområde - för frågor om systemmeddelandeområdet som ofta kallas systemfältet, om ämnen som att undersöka eller justera fackikonerna i meddelandefältet och att utfärda eller fånga aviseringsmeddelanden som hanteras av meddelandefältet
  • Aktivitetsfält - Aktivitetsfältet är programväxlaren och startområdet för Windows, vanligtvis längst ner på skärmen
  • Meddelande - A avisering är ett användargränssnittselement som visas för att indikera att en händelse har inträffat.
  • Ikon - En ikon är ett litet piktogram som används i grafiska användargränssnitt för att komplettera presentationen av textinformation till användare.

Symtom på WU_E_TRAYICON_FAILURE - 0x80243004

Vid uppdatering av datorn kan användaren plötsligt uppleva en plötslig långsam bearbetning eller en nedladdning som inte kan slutföras. Den felande datorn kan också plötsligt starta om, antingen en enda gång när datorn stängs av eller en kontinuerlig loop som gör att användaren inte kan logga in på datorn. Felmeddelanden kan också komma upp på skärmen.

Fix 0x80243004 (Error WU_E_TRAYICON_FAILURE)
(Endast för illustrativa ändamål)

Orsaker till 0x80243004 - WU_E_TRAYICON_FAILURE

Vad kan ha hänt? Windows-uppdateringar hämtas från Microsoft. Filkorruption kan inträffa när som helst när uppdateringar laddas ner av olika anledningar. Det kan bero på att den tidigare uppdateringen inte installerades korrekt. Det kan också bero på att det fanns ett problem med att ta emot filen, vilket kan bero på problem med systemfiler. Oavsett vad som är fallet kan användarna åtgärda problemet genom att följa dessa reparationsmetoder.

Reparationsmetoder

Om en reparationsmetod fungerar för dig, klicka på knappen Uppvärdera till vänster om svaret, så får andra användare veta vilken reparationsmetod som fungerar bäst för tillfället.

Observera: Varken ErrorVault.com eller dess författare tar ansvar för resultaten av de åtgärder som vidtas genom att använda någon av de reparationsmetoder som anges på den här sidan - du utför dessa steg på egen risk.

up vote 2 down vote accepted
Ditt säkerhetscenter kan förhindra att filerna hämtas. Om så är fallet öppnar du bara ditt antivirusprogram genom att högerklicka på det i systemfältet och sedan inaktivera det därifrån. Kör sedan uppdateraren igen efter den här åtgärden. Kom bara ihåg att slå på den igen efter nedladdning och installation av Windows -uppdateringarna så att din dator skyddas igen.
För Windows 7
  • Högerklicka på ikonen Nätverk i systemfältet, längst ned till höger på skrivbordet.
  • Klicka på Felsök problem. Det startar en guide som diagnostiserar problemet.
  • Kör guiden och låt den slutföra.
  • Kör Windows Update efter att ha kört felsökaren för att kontrollera om problemet är åtgärdat.
För Windows 8
  • Tryck på Window -tangenten på tangentbordet. Detta är nyckeln med Windows -logotypen bredvid Ctrl -tangenten.
  • I sökrutan som visas skriver du Nätverksproblem, det kommer med flera sökresultat, väljer Identifiera och reparera nätverksproblem.
  • Kör guiden som dyker upp och låt den avsluta diagnosen och tillämpa korrigering av problemet.
  • Kör Windows -uppdateringen igen.
För Windows 10
  • Klicka på knappen Start och sedan på knappen Inställningar för att öppna inställningarna.
  • Klicka på Uppdatering och säkerhet i Windows -inställningar.
  • Klicka på Felsök på vänster sida och klicka sedan på Windows Update på fliken som visas till höger.
  • Detta kör felsökaren och fixar problemet.
  • När detta är klart kör Windows Update igen för att se om problemet har åtgärdats.
Du kanske har laddat ner uppdateringen flera gånger och det gör fortfarande samma sak. Du kan sedan försöka rensa mappen Updates genom att göra följande:
  • Klicka på Windows -tangenten på tangentbordet tillsammans med bokstaven R för att öppna fönstret Kör.
  • I det här fönstret skriver du c: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Download och klickar sedan på OK.
  • Detta öppnar mappen där de nedladdade Windows -uppdateringarna finns.
  • Markera allt genom att klicka på Ctrl+A på tangentbordet och sedan Radera allt i mappen.
  • Ibland är det svårt att radera vissa av filerna. Försök bara radera igen tills ingenting finns kvar i mappen.
  • Kör Windows -uppdateringen igen för att kontrollera.
Datorn kan använda en extern enhet som en extern enhet eller en extern DVD- eller SD -kortläsare. Dessa enheter kan också få din dator att fungera på ett onormalt sätt. Koppla i så fall bort enheten genom att koppla bort enheten eller genom att gå till Enhetshanteraren och inaktivera dem därifrån.
När allt annat misslyckas kan du använda installationsdisketten eller ladda ner en kopia av Media Creation Tool för att installera uppdateringar från disken.
Windows 7
Att installera uppdateringar från Windows 7 DVD görs på ungefär samma sätt som ren installation förutom några skillnader:
  • Istället för att starta från DVD: n kan du köra installationsprogrammet inuti windows.
  • Se till att du är inloggad på ett administratörskonto.
  • Se till att du har lagt till installationsprogrammet i ditt undantag från säkerhetscentret eller att du kan inaktivera din brandvägg och ditt antivirusprogram för att säkerställa att det inte blir ett problem.
  • Placera installationsdisken i din DVD -enhet och kör autoplay. Om den inte kördes automatiskt kan du högerklicka på DVD -enheten och klicka på Kör autoplay.
  • Du kommer att se fönstret AutoPlay, klicka bara på Kör installation.
  • När installationsprogrammet är klart klickar du på knappen Installera nu.
  • Nästa skärm bör ge dig möjlighet att gå online för att få de senaste uppdateringarna för installationen. Innan du klickar på det, se till att alternativknappen längst ned i fönstret inte är markerad.
  • Detta kommer att köra sök- och installationsverktyget, vänta tills det är klart.
  • Nästa skärm visar dig licensvillkor, klicka på alternativknappen för att acceptera och klicka sedan på nästa.
  • Då kommer du att se två alternativ, att göra en anpassad installation eller en uppgradering.
  • Klicka på knappen Uppgradera och låt datorn installera uppgraderingen.
  • Låt processen slutföra, ange all information som kan bli tillfrågad av dig.
Windows 10
Windows 10 -användare har sällan upplevt problem med att ladda ner uppdateringar med normal procedur, men om du är ett av de sällsynta fallen kan detta hämta Media Creation Tool från Microsoft.
  • Se till att du har en tom flash -enhet där du installerar ditt verktyg för mediaskapande i Windows 10.
  • Ladda ner installationsfilen från https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209. Det kommer att vägleda dig genom processen.
  • När du är klar öppnar du Utforskaren i Windows och klickar på flash -enheten i listan över enheter.
  • Dubbelklicka på filen Setup.exe för att starta installationsfilen.
  • Välj språk, tid och valutaformat och inmatningsmetod, klicka sedan på nästa.
  • Klicka på knappen Installera nu. Detta leder till nästa fönster som tillåter uppgradering eller anpassad installation.
  • Klicka på Uppgradera för att installera uppgraderingar.
  • Följ anvisningarna och låt installationen slutföras.
Andra språk:

How to fix WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - A failure occurred when trying to create an icon in the taskbar notification area.
Wie beheben WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Beim Versuch, ein Symbol im Infobereich der Taskleiste zu erstellen, ist ein Fehler aufgetreten.
Come fissare WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Si è verificato un errore durante il tentativo di creare un'icona nell'area di notifica della barra delle applicazioni.
Hoe maak je WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Er is een fout opgetreden bij het maken van een pictogram in het systeemvak van de taakbalk.
Comment réparer WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Un échec s'est produit lors de la tentative de création d'une icône dans la zone de notification de la barre des tâches.
어떻게 고치는 지 WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - 작업 표시줄 알림 영역에 아이콘을 생성하는 동안 오류가 발생했습니다.
Como corrigir o WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Ocorreu uma falha ao tentar criar um ícone na área de notificação da barra de tarefas.
Как исправить WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Произошла ошибка при попытке создать значок в области уведомлений панели задач.
Jak naprawić WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Wystąpił błąd podczas próby utworzenia ikony w obszarze powiadomień paska zadań.
Cómo arreglar WU_E_TRAYICON_FAILURE (0x80243004) - Se produjo un error al intentar crear un icono en el área de notificación de la barra de tareas.

The Author Om författaren: Phil Hart har varit en Microsoft Community Contributor sedan 2010. Med en nuvarande poängsumma på över 100 000 har han bidragit med mer än 3000 svar i Microsoft Support-forum och skapat nästan 200 nya hjälpartiklar i Technet Wiki.

Följ oss: Facebook Youtube Twitter
Senast uppdaterad:
09/07/20 09:00 : En Windows 10-användare röstade för att reparationsmetod 3 fungerade för dem.

Rekommenderat reparationsverktyg:

Det här reparationsverktyget kan åtgärda vanliga datorproblem som blå skärmar, kraschar och fryser, saknade DLL-filer samt reparera skador orsakade av skadlig kod/virus med mera genom att ersätta skadade och saknade systemfiler.

STEG 1:
Klicka här för att ladda ner och installera reparationsverktyget för Windows.

STEG 2:
Klicka på Start Scan och låt den analysera din enhet.

STEG 3:
Klicka på Repair All för att åtgärda alla problem som upptäcktes.

LADDA NER NU

Kompatibilitet

Krav
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Den här nedladdningen erbjuder gratis obegränsade skanningar av din Windows-dator. Fullständiga systemreparationer börjar på 19,95 dollar.

Artikel-ID: ACX013985SE

Gäller för: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Hjälp någon annan med det här felet och Dela den här sidan:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Tips för att öka hastigheten #16

Inaktivera UAC:

Det finns ett antal sätt på hur du kan inaktivera UAC (användarkontokontroll) i Windows. UAC kan sakta ner datorns prestanda och kan också vara irriterande för det mesta. Sök helt enkelt efter "uac" i sökrutan i Start -menyn för att hitta inställningen.

Klicka här för ett annat sätt att snabba upp din Windows PC
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fel i alfabetisk ordning: # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft och Windows®-logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Microsoft. Ansvarsfriskrivning: ErrorVault.com är inte ansluten till Microsoft och gör inte heller anspråk på detta. Den här sidan kan innehålla definitioner från https://stackoverflow.com/tags under CC-BY-SA-licensen. Informationen på den här sidan tillhandahålls endast i informationssyfte. © Copyright 2018