Error: Fel 414 - Webbplatsadressen (URI) du angav var för lång för servern.

Hur du åtgärdar webbfelkoden Fel 414 Begäran URI är för lång

Den här artikeln handlar om felnummer Fel 414, allmänt känt som Begäran URI är för lång som beskrivs som Webbplatsadressen (URI) du angav var för lång för servern.

Om statuskoder

När du får felkoder på webben kan det vara fråga om klient- eller serverproblem. Problemet kan vara relaterat till webbläsaren eller inställningar som blockerar din anslutning, eller så kan det vara andra problem relaterade till servern du försöker komma åt.

För att förklara problemet ytterligare, finns här lite användbar information om webbfelkoder, deras symtom, orsaker och reparationsmetoder.

Definitioner (Beta)

Här listar vi några definitioner av de ord som finns i ditt fel, i ett försök att hjälpa dig att förstå ditt problem. Detta är ett pågående arbete, så ibland kan det hända att vi definierar ordet felaktigt, så hoppa gärna över det här avsnittet!

• Begäran - En begäran är ett meddelande som skickas av en källa till ett annat objekt.
  • Server - En server är en löpande instans av en programvara som kan acceptera förfrågningar från en klient och ge svar i enlighet därmed.
  • Uri - En enhetlig resursidentifierare eller URI är en teckensträng som används för att identifiera ett namn eller en resurs
  • Webbplats - ANVÄND INTE
  • Långt - Ett långt heltal är ett heltal, vanligtvis dubbelt så stort som en standard heltal

Symtom på Fel 414 - Begäran URI är för lång

Webfelkoder är också kända som http-statuskoder. Det finns fem olika klasser av http-statuskoder och de börjar alltid med följande siffror, beroende på vilken typ av fel som användaren stötte på. Dessa är också symptomen på felet som användaren upplever. För att förklara ytterligare, här är statuskoderna.

4xx: Klientfel
Det här felet skickas tillbaka till användaren när det är ett fel på klientsidan. Användaren får meddelanden om en felaktig begäran, innehåll som inte hittats eller obehörig åtkomst till innehållet eller något liknande.
400 - Dålig begäran
401 - Obehörig åtkomst
402 - Betalning krävs
403 - Förbjudet
404 - Ej funnen
405 - Metod inte tillåten
406 - Ej accepterad
407 - Autentisering via proxy krävs
408 - Timeout för begäran
409 - Konflikt
410 - Borta
411 - Längd krävs
412 - Förutsättning misslyckades
413 - För stor enhet för begäran
414 - Begäran-URI för lång
415 - Medietyp som inte stöds
416 - Förfrågningsområde inte uppfyllt
417 - Förväntan misslyckades

Fix Begäran URI är för lång (Error Fel 414)
(Endast för illustrativa ändamål)

Orsaker till Begäran URI är för lång - Fel 414

4XX-koder orsakas av användaren eller inställningar från användarens sida. Begäran förstods inte av servern på grund av felaktig inmatning i adressfältet, felaktig syntax, instabil anslutning eller felaktigt operativsystem.

Reparationsmetoder

Det finns särskilda felsökningsåtgärder för särskilda webbfelkoder. Det finns dock även generella reparationsmetoder som användare kan utföra när de ställs inför dessa typer av fel.

Om en reparationsmetod fungerar för dig, klicka på knappen Uppvärdera till vänster om svaret, så får andra användare veta vilken reparationsmetod som fungerar bäst för tillfället.

Observera: Varken ErrorVault.com eller dess författare tar ansvar för resultaten av de åtgärder som vidtas genom att använda någon av de reparationsmetoder som anges på den här sidan - du utför dessa steg på egen risk.

up vote 4 down vote accepted
  • Ibland kan ytterligare tillägg ge dig webbfelkoder.
  • Avinstallera tillägg som du nyligen installerade genom att gå till webbläsarens inställningar och sedan klicka på Fler verktyg.
  • Du kommer att se tillägg som hade installerats i din webbläsare, välj det senaste tillägget som du misstänkte orsakade problemet du har.
När du öppnar en webbplats lagras data i webbläsarens cache. Ibland har du försökt fixa ett webbfel men samma meddelande visas i din webbläsare. I sådana fall måste du rensa webbläsarens cacheminne för att bli av med det irriterande meddelandet. Här är sätt att göra det i olika typer av webbläsare:
  • På Google Chrome
    • Öppna Chrome och klicka på de tre punkterna i den övre högra delen av din webbläsare
    • Klicka på Fler verktyg och sedan på Rensa webbläsardata .
    • Du kan välja att radera allt eller bara en viss surfperiod.
    • Markera rutorna bredvid Cookies och annan webbplatsinformation och Cachade bilder och filer .
    • Slutligen klickar du på Rensa data .
  • On Edge
    • Klicka på ... det är den högra knappen precis under stängningsknappen.
    • Rulla ner och klicka på Inställningar.
    • Leta efter Rensa webbläsardata och klicka på knappen Välj vad du vill rensa.
    • Det ger dig möjlighet att välja vilken typ av data du vill rensa, bara markera de objekt du vill inkludera och klicka sedan på Rensa.
  • På Mozilla
    • Gå till menyn Historik och välj Rensa senaste historik.
    • Du kan klicka på Alt -knappen om menyraden är dold.
    • Du kommer att se en rullgardinsmeny där du kan välja perioden eller intervallet du vill radera, klicka på ditt val.
    • Du kan klicka på Detaljer för att välja vad du vill rensa, oavsett om det är hela cacheminnet eller andra objekt.
    • När du har valt klickar du på Rensa nu och startar sedan om webbläsaren för att låta ändringarna träda i kraft.
  • Om du vill kontrollera loggfiler kan du göra det genom att först se till att du är inloggad på webbserverns dator som administratör.
  • Klicka på Start, sedan på Inställningar och sedan på Kontrollpanelen.
  • Öppna administratörsverktyg och dubbelklicka sedan på Internet Services Manager.
  • Välj webbplatsen från listan över olika serverade webbplatser.
  • Högerklicka på webbplatsen och peka sedan med musen på Egenskaper.
  • Välj fliken Webbplats och klicka sedan på Egenskaper. På den ser du fliken Allmänna egenskaper. Längst ner i fönstret kan du se platsen för loggfilerna som genererats.
  • Öppna loggfiler med WordPad, valfri textfilvisning eller Microsoft Word.
  • Här bör du kunna analysera var du fick felen när du öppnade en server.
  • Det finns också tillfällen när du manuellt anger webbadressen till en webbplats som du vill utforska. Om du får fel efter att ha gjort detta, kontrollera webbadressen du just skrev i adressfältet om du verkligen har tillgång till rätt adress. Om inte, korrigera de objekt du skrev fel.
För Windows 7
  • Sök efter Windows -uppdateringar i sökfältet.
  • Klicka på enter när det visas i sökresultaten.
  • Kontrollera de senaste uppdateringarna och klicka på Avinstallera uppdateringar de senaste datumen när felet började inträffa.
För Windows 8 och Windows 10
  • Tryck på fönstertangenten och bokstaven X samtidigt för att öppna Inställningar
  • När du kommer till Windows -inställningar klickar du på Uppdatering och säkerhet.
  • Klicka på visa den installerade uppdateringshistoriken och sedan på Avinstallera uppdateringar.
  • Denna felsökning hanteras normalt av webbplatsadministratören. Om det är du måste du ha förståelse för webbserverkonfigurationer.
  • Du kan kontrollera vilken webbserver som kör din webbplats med hjälp av URL eller domänkontroll. Du behöver bara ange webbplatsadressen och analysera resultaten du får.
  • Du kan också söka efter brutna länkar genom att högerklicka på webbsidan och klicka på Inspektera. Detta bör ge dig koden till webbplatsen på höger sida. Du kan kontrollera varje ankartext och se om länkarna som är kopplade till dem fortfarande finns.
  • Du kan också söka efter oönskade tecken i koderna och skriptet genom att felsöka programkoder och skript. Om du inte har någon aning om hur du gör det kan du kolla den här resursen att göra det.
  • Du kan också försöka uppdatera webbplatsen. Ibland är felet du får ett gammalt fel som inte har försvunnit och en enkel uppdatering genom att klicka på F5 kan göra jobbet.
Andra språk:

How to fix Error 414 (Request URI Too Long) - The website address (URI) you entered was too long for the server.
Wie beheben Fehler 414 (Anfrage-URI zu lang) - Die von Ihnen eingegebene Website-Adresse (URI) war für den Server zu lang.
Come fissare Errore 414 (Richiesta URI troppo lungo) - L'indirizzo del sito web (URI) che hai inserito era troppo lungo per il server.
Hoe maak je Fout 414 (Verzoek URI te lang) - Het websiteadres (URI) dat u heeft ingevoerd, was te lang voor de server.
Comment réparer Erreur 414 (Demande URI trop long) - L'adresse du site Web (URI) que vous avez saisie était trop longue pour le serveur.
어떻게 고치는 지 오류 414 (요청 URI가 너무 깁니다.) - 입력한 웹사이트 주소(URI)가 서버에 비해 너무 깁니다.
Como corrigir o Erro 414 (Solicitação URI muito longa) - O endereço do site (URI) inserido é muito longo para o servidor.
Как исправить Ошибка 414 (URI запроса слишком длинный) - Введенный вами адрес веб-сайта (URI) слишком длинный для сервера.
Jak naprawić Błąd 414 (Żądanie URI zbyt długie) - Wprowadzony adres witryny (URI) jest za długi dla serwera.
Cómo arreglar Error 414 (Solicitar URI demasiado largo) - La dirección del sitio web (URI) que ingresó era demasiado larga para el servidor.

The Author Om författaren: Phil Hart har varit en Microsoft Community Contributor sedan 2010. Med en nuvarande poängsumma på över 100 000 har han bidragit med mer än 3000 svar i Microsoft Support-forum och skapat nästan 200 nya hjälpartiklar i Technet Wiki.

Följ oss: Facebook Youtube Twitter
Senast uppdaterad:
16/08/23 04:09 : En Windows 10-användare röstade för att reparationsmetod 1 fungerade för dem.

Rekommenderat reparationsverktyg:

Det här reparationsverktyget kan åtgärda vanliga datorproblem som blå skärmar, kraschar och fryser, saknade DLL-filer samt reparera skador orsakade av skadlig kod/virus med mera genom att ersätta skadade och saknade systemfiler.

STEG 1:
Klicka här för att ladda ner och installera reparationsverktyget för Windows.

STEG 2:
Klicka på Start Scan och låt den analysera din enhet.

STEG 3:
Klicka på Repair All för att åtgärda alla problem som upptäcktes.

LADDA NER NU

Kompatibilitet

Krav
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Den här nedladdningen erbjuder gratis obegränsade skanningar av din Windows-dator. Fullständiga systemreparationer börjar på 19,95 dollar.

Artikel-ID: ACX01634SE

Gäller för: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Hjälp någon annan med det här felet och Dela den här sidan:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Tips för att öka hastigheten #40

Använda RAM, GPU och CPU Tuning Utilities:

Om du är en avancerad användare kan du använda olika kostnadsfria inställningsverktyg för att optimera ditt RAM, grafikkort och CPU. Justera inställningarna, hastigheten och tidpunkten för dessa viktiga komponenter i din dator för att få bättre hastighet och maximal prestanda. Några av dessa användbara verktyg inkluderar MSI Afterburner, CPUID, Intel XTU och AMD Catalyst.

Klicka här för ett annat sätt att snabba upp din Windows PC
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fel i alfabetisk ordning:  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft och Windows®-logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Microsoft. Ansvarsfriskrivning: ErrorVault.com är inte ansluten till Microsoft och gör inte heller anspråk på detta. Den här sidan kan innehålla definitioner från https://stackoverflow.com/tags under CC-BY-SA-licensen. Informationen på den här sidan tillhandahålls endast i informationssyfte. © Copyright 2018