Error: Fout 18 - Installeer de stuurprogramma's voor dit apparaat opnieuw.

Hoe herstel ik het apparaatbeheer Fout 18 Code 18

Dit artikel gaat over Fout Fout 18, ook bekend als Code 18 en de beschrijving is Installeer de stuurprogramma's voor dit apparaat opnieuw.

Over apparaatbeheer

Elk apparaat dat u aansluit op uw computer heeft een compatibele driver om u te helpen processen uit te voeren die gebruik maken van dat onderdeel. U vindt een lijst van alle apparaten in de computer in de eigenschappen van het apparaat in Apparaatbeheer. Als er iets mis is met deze onderdelen, ziet u indicatoren op die lijst. Deze indicatoren geven u een idee of het gaat om een probleem met het stuurprogramma, een conflict met systeembronnen of andere apparaten. Mogelijk ziet u een uitroepteken, een vraagteken of een pijltje omlaag op de lijst.

De fouten van Apparaatbeheer komen met foutberichten die de situatie beschrijven die u met uw computerhardware hebt. Deze staan bekend als hardwarefoutcodes en vertellen u precies welk onderdeel van de computer een probleem heeft. Wanneer u de foutcodes van apparaatbeheer tegenkomt, kunt u het probleem verhelpen door wijzigingen aan te brengen in het gedeelte van apparaatbeheer.

Het venster Apparaatbeheer en de inhoud ervan zijn in alle Windows-versies gelijk. Om de status van onderdelen in Apparaatbeheer te bekijken, kunt u eenvoudig zoeken naar de term "Apparaatbeheer" of het proces "devmgmt.msc" uitvoeren.

Definities (Beta)

Hier vindt u een lijst met definities van de woorden die in uw fout voorkomen, in een poging u te helpen uw probleem te begrijpen. Dit is een werk in uitvoering, dus soms kunnen we een woord verkeerd definiëren, dus voel je vrij om deze sectie over te slaan!

• Apparaat - Elektronische apparaten: computers, smartphones, tablets, elektronische hardware en platforms.
  • Drivers - DEZE TAG IS VOOR SCHRIJVEN BESTUURDERS

Symptomen van Fout 18 - Code 18

Zoals eerder besproken, ziet u indicatoren in het venster Apparaatbeheer wanneer u problemen ondervindt met het apparaat. Op het problematische apparaat kan een rood X-teken, een uitroepteken of een vraagteken of een pijltje naar beneden staan, afhankelijk van het geval waarmee u te maken hebt.

Een uitroepteken betekent dat uw computer een apparaat detecteert, maar niet herkent, maar als u een vraagteken met een uitroepteken ziet, kan er sprake zijn van conflicten tussen twee apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Een rood X-teken betekent dat uw besturingssysteem het apparaat niet kan vinden, dat het misschien is uitgeschakeld of dat het opnieuw moet worden aangesloten of ontdekt door uw computer. Een pijl omlaag betekent dat een apparaat tijdelijk is uitgeschakeld.

Naast pictogrammen in Apparaatbeheer, kunt u ook fouten ontvangen die u vertellen welke symptomen uw computer vertoont.

Fix Code 18 (Fout Fout 18)
(Alleen voor illustratieve doeleinden)

Oorzaken van Code 18 - Fout 18

Onafhankelijk van het soort fout dat u krijgt in apparaatbeheer, worden deze fouten gewoonlijk veroorzaakt door het volgende:

• Recente wijzigingen in het systeem, zoals de installatie van een nieuw programma of hardware
  • Registry-wijzigingen als gevolg van andere foutopsporingsproblemen
  • Updates die uw computer automatisch heeft geïnstalleerd
  • Virusinfectie die zich richt op de instellingen van Apparaatbeheer
  • Onvoldoende geheugen
  • Defectieve hardware als gevolg van normale slijtage van het apparaat

Reparatie methoden

Het is niet nodig om bang te zijn voor een fout in apparaatbeheer. Apparaatbeheer fouten zijn hulpmiddelen die ons helpen om goed te identificeren welk onderdeel of software u moet oplossen.

Als een reparatiemethode voor u werkt, klik dan op de upvote knop links van het antwoord, dit zal andere gebruikers laten weten welke reparatiemethode op dit moment het beste werkt.

Let op: Noch ErrorVault.com, noch haar schrijvers zijn verantwoordelijk voor de resultaten van de acties die ondernomen worden door gebruik te maken van één van de herstel methodes die op deze pagina vermeld staan - u voert deze stappen op eigen risico uit.

Het is de eenvoudigste stap die u uitvoert om problemen met uw apparaat op te lossen. Telkens wanneer u een Device Manager-fout krijgt, moet u eerst uw computer opnieuw opstarten en uw computer terug laten gaan naar de vorige installatie zonder uw besturingssysteem opnieuw te installeren of te herstellen.

Houd er ook een gewoonte van om uw computer na gebruik uit te schakelen. Het is een taak die eenvoudig genoeg is om uit te voeren en zeer nuttig is bij het handhaven van de juiste systeemwerking. Als u uw computer in de slaap- of sluimerstand laat, kan de levensduur van uw computer sowieso worden verkort, dus nogmaals, maak er een punt van om uw computer na elk gebruik af te sluiten.

Wijzigingen aan uw computer kunnen uw stuurprogramma in de war brengen. Als dat gebeurt, kunt u uw stuurprogramma opnieuw installeren of bijwerken. Om dat te doen, kunt u het volgende doen.
  • Als je een foutcode van Apparaatbeheer hebt ontvangen, noteer dan de beschrijving zodat je het stuurprogramma of het onderdeel dat de fout veroorzaakt, kunt lokaliseren
  • Start apparaatbeheer door te zoeken naar Apparaatbeheer of door "devmgmt.msc" uit te voeren
  • Zoek het stuurprogramma in de lijst en klik er met de rechtermuisknop op
  • Klik op Verwijderen als u het stuurprogramma opnieuw wilt installeren, of op Stuurprogrammasoftware bijwerken als u het probeert bij te werken.
  • U ziet een bevestigingsvenster, zorg ervoor dat het item Stuurprogrammasoftware verwijderen niet is aangevinkt.
  • Klik op ok en start je computer opnieuw op.

U kunt ook dit doen:

• U kunt het stuurprogramma handmatig downloaden van de fabrikant.
  • Voer het uit om het huidige stuurprogramma dat u gebruikt te vervangen.
  • Als u klaar bent, laat u uw computer opnieuw opstarten.
U kunt ook teruggaan naar het oorspronkelijke stuurprogramma waarmee uw computer werd geleverd. Om dat te doen:
  • Zoek in Apparaatbeheer de problematische driver.
  • Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op Eigenschappen.
  • Als u het venster Eigenschappen ziet, klikt u op het tabblad Stuurprogramma.
  • Je ziet de knop Stuurprogramma terugzetten, klik daarop.
  • Bevestig het terugdraaien door op Ja te klikken wanneer u een vraag ziet met de tekst "Weet u zeker dat u terug wilt gaan naar de eerder geïnstalleerde stuurprogrammasoftware?"
  • Start hierna uw computer opnieuw op.
Voor venster 7
  • Klik op Start > Alle programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset
  • Klik op Systeemherstel en klik vervolgens op Volgende.
  • Kies je herstelpunt als je weet dat je computer het goed doet
  • Blijf op Volgende klikken en vervolgens op Voltooien
  • Het zal even duren, dus wees geduldig, wacht tot de operatie volledig is gestopt
Voor Windows 8, 8.1 of 10
  • Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik vervolgens op Systeem.
  • Klik in het systeemvenster op Systeem en beveiliging.
  • Tik op Systeem en klik aan de linkerkant op Systeembeveiliging.
  • Klik op Systeemherstel, volg de instructies om uw herstelpunt te selecteren en klik vervolgens op Volgende totdat u de knop Voltooien ziet.
  • Wacht tot het herstelproces is voltooid.
U kunt het volgende doen om Windows Updates te installeren:
  • Klik op Start, Zoek naar update.
  • U zult Windows Update zien als een van de vermelde zoekitems, klik erop.
  • Hiermee wordt automatisch gezocht naar de meest recente updates die u zou moeten hebben. Misschien wilt u de beschrijvingen van de updates controleren en alleen de updates installeren die compatibel zijn met uw systeem.
Randapparatuur kan ook problemen veroorzaken op uw computer. Dus om de fouten die hierdoor worden veroorzaakt te elimineren, kunt u het apparaat eenvoudig loskoppelen van uw computer. Start uw computer opnieuw op om uw wijzigingen te onthouden.
Andere talen:

How to fix Error 18 (Code 18) - Reinstall the drivers for this device.
Wie beheben Fehler 18 (Code 18) - Installieren Sie die Treiber für dieses Gerät neu.
Come fissare Errore 18 (Codice 18) - Reinstallare i driver per questo dispositivo.
Comment réparer Erreur 18 (Code 18) - Réinstallez les pilotes de ce périphérique.
어떻게 고치는 지 오류 18 (코드 18) - 이 장치의 드라이버를 다시 설치하십시오.
Como corrigir o Erro 18 (Código 18) - Reinstale os drivers para este dispositivo.
Hur man åtgärdar Fel 18 (Kod 18) - Installera om drivrutinerna för den här enheten.
Как исправить Ошибка 18 (Код 18) - Переустановите драйверы для этого устройства.
Jak naprawić Błąd 18 (Kod 18) - Zainstaluj ponownie sterowniki dla tego urządzenia.
Cómo arreglar Error 18 (Codigo 18) - Reinstale los controladores para este dispositivo.

The Author Over de auteur: Phil Hart is een Microsoft Community Contributor sinds 2010. Met een huidige puntenscore van meer dan 100.000, heeft hij meer dan 3000 antwoorden bijgedragen in de Microsoft Support forums en heeft hij bijna 200 nieuwe help-artikelen gemaakt in de Technet Wiki.

Volg ons: Facebook Youtube Twitter
Laatst bijgewerkt:
17/09/23 12:56 : Een Windows 10 gebruiker stemde dat reparatiemethode 1 voor hem werkte.

Aanbevolen reparatiegereedschap:

Deze reparatietool kan veel voorkomende computerproblemen oplossen, zoals blauwe schermen, crashen en bevriezen, ontbrekende DLL-bestanden, alsmede malware/virusschade herstellen en meer door beschadigde en ontbrekende systeembestanden te vervangen.

STAP 1:
Klik hier om te downloaden en installeer het Windows reparatieprogramma.

STAP 2:
Klik op Start scan en laat het uw apparaat analyseren.

STAP 3:
Klik op Alles herstellen om alle gedetecteerde problemen op te lossen.

NU DOWNLOAD

Verenigbaarheid

Vereisten
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Deze download biedt gratis onbeperkte scans van uw Windows-pc. Volledige systeemherstellingen beginnen bij $19,95.

Artikel ID: ACX01646NL

Geldt voor: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Help iemand anders met deze fout en Deel deze pagina:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Versnellen Tip #52

Converteer FAT Disk naar NTFS:

Profiteer van de voordelen van een krachtig NTFS-bestandssysteem door de FAT-schijf van uw Windows XP- of Vista-computer te converteren. Converteren is eenvoudig omdat u uw schijf niet hoeft te formatteren om dit te doen. Afgezien van snelle prestaties en verbeterde functies voor bestandsconsistentie, benadrukt het NTFS-bestandssysteem ook een robuust beveiligingssysteem.

Klik hier voor een andere manier om uw Windows PC te versnellen
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fouten in alfabetische volgorde:  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft & Windows® logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft. Disclaimer: ErrorVault.com is niet verbonden met Microsoft, noch beweert het een dergelijke relatie. Deze pagina kan definities bevatten van https://stackoverflow.com/tags onder de CC-BY-SA-licentie. De informatie op deze pagina is alleen voor informatieve doeleinden. © Copyright 2018