Error: Fel 33 - Windows kan inte avgöra vilka resurser som krävs för den här enheten.

Hur du åtgärdar enhetshanteraren Fel 33 Kod 33

Den här artikeln handlar om felet Fel 33, även känt som Kod 33 och dess beskrivning är Windows kan inte avgöra vilka resurser som krävs för den här enheten.

Om Device Manager

Varje enhet som du ansluter till datorn har en kompatibel drivrutin som hjälper dig att köra processer som använder komponenten. Du hittar en lista över alla enheter i datorn i Enhetshanterarens egenskaper för maskinvaruenheter. När något är fel med dessa komponenter ser du indikatorer i den listan. Dessa indikatorer ger dig en uppfattning om det är ett drivrutinsproblem, en konflikt med systemresurser eller andra enheter. Du kan se ett utropstecken, ett frågetecken eller en nedåtriktad pil på listan.

Enhetshanteringsfel kommer med felmeddelanden som beskriver den situation du har med din datorhårdvara. De kallas hårdvarufelkoder och talar om exakt vilken del av datorn som har problem. När du stöter på felkoder för Enhetshanteraren kan du rätta till problemet genom att göra ändringar i avsnittet Enhetshanteraren.

Fönstret Enhetshanteraren och dess innehåll är likadant i alla Windows-versioner. Om du vill visa status för komponenter i Enhetshanteraren kan du helt enkelt söka efter termen "Enhetshanteraren" eller köra processen "devmgmt.msc".

Definitioner (Beta)

Här listar vi några definitioner av de ord som finns i ditt fel, i ett försök att hjälpa dig att förstå ditt problem. Detta är ett pågående arbete, så ibland kan det hända att vi definierar ordet felaktigt, så hoppa gärna över det här avsnittet!

• Enhet - Elektroniska enheter: datorer, smartphones, surfplattor, elektronisk hårdvara och plattformar.
  • Obligatoriskt - Obligatoriskt är ett HTML -attribut av ett ingångselement som tvingar in ingången.
  • Resurser - Tillgångar som minne, diskutrymme, CPU -effekt eller liknande som krävs för effektiv drift eller fysiska filer som bilder, konfiguration filer eller annat för att ge en externiserad berikning till en applikation.
  • Windows - GENERAL WINDOWS SUPPORT IS OFF -TOPIC

Symtom på Fel 33 - Kod 33

Som tidigare diskuterats kommer du att se indikatorer i fönstret Enhetshanteraren när du har problem med den. Den problematiska enheten kan ha ett rött X-tecken, ett utropstecken, ett frågetecken eller en nedåtriktad pil på sig beroende på vilket fall du står inför.

Ett utropstecken betyder att datorn upptäcker en enhet men inte känner igen den, men om du ser ett frågetecken med ett utropstecken kan det finnas konflikter mellan två enheter som är anslutna till datorn. Ett rött X-tecken innebär att operativsystemet inte kan hitta enheten, den kan ha inaktiverats eller måste anslutas eller upptäckas på nytt av datorn. En nedåtriktad pil betyder att en enhet är tillfälligt inaktiverad.

Och förutom ikonindikatorer på Enhetshanteraren kan du också få felmeddelanden som talar om vilka symtom din dator visar.

Fix Kod 33 (Error Fel 33)
(Endast för illustrativa ändamål)

Orsaker till Kod 33 - Fel 33

Oavsett vilken typ av fel i Enhetshanteraren du får, orsakas dessa fel normalt av följande:

• Nyligen gjorda ändringar i systemet, t.ex. installation av ett nytt program eller ny maskinvara
  • Registerändringar på grund av annan felsökning av fel
  • Uppdateringar som datorn installerat automatiskt
  • Virusinfektion som riktar sig mot inställningar i Enhetshanteraren
  • Inte tillräckligt med minne
  • Defekt hårdvara på grund av normalt slitage av enheten

Reparationsmetoder

Det finns ingen anledning att vara rädd för att få ett fel i Enhetshanteraren. Enhetshanteringsfel är verktyg som hjälper oss att korrekt identifiera vilken komponent eller programvara du behöver felsöka.

Om en reparationsmetod fungerar för dig, klicka på knappen Uppvärdera till vänster om svaret, så får andra användare veta vilken reparationsmetod som fungerar bäst för tillfället.

Observera: Varken ErrorVault.com eller dess författare tar ansvar för resultaten av de åtgärder som vidtas genom att använda någon av de reparationsmetoder som anges på den här sidan - du utför dessa steg på egen risk.

Det är det enklaste steget du gör för att åtgärda problem med din enhet. När du får ett enhetshanterarfel är det första du vill göra att starta om datorn och låta datorn gå tillbaka till tidigare inställningar utan att installera om eller återställa operativsystemet.

Håll det för vana att stänga av datorn efter användning. Det är en tillräckligt enkel uppgift att göra och mycket hjälpsam för att upprätthålla korrekta systemoperationer. Om du lämnar din dator i viloläge eller viloläge kan den förkorta datorns livslängd i alla fall, så igen, gör det till en punkt att stänga av datorn efter varje användning.

Ändringar som görs på din dator kan förstöra din drivrutin. Om det händer kan du antingen installera om drivrutinen eller uppdatera den. För att göra det kan du göra följande.
  • Om du har fått en felkod för Enhetshanteraren, notera beskrivningen så att du kan hitta drivrutinen eller komponenten som orsakar felet
  • Starta enhetshanteraren genom att antingen söka efter Enhetshanteraren eller köra "devmgmt.msc"
  • Hitta drivrutinen i listan och högerklicka på den
  • Klicka på Avinstallera om du vill installera om drivrutinen eller Uppdatera drivrutinsprogramvara om du försöker uppdatera den.
  • Du kommer att se ett bekräftelsefönster, se till att alternativet Ta bort drivrutinsprogram är avmarkerat.
  • Klicka på ok och starta om datorn.

Du kan växelvis göra detta:

• Du kan ladda ner drivrutinen manuellt från tillverkaren.
  • Kör den för att ersätta den aktuella drivrutinen du använder.
  • När datorn är klar låter du datorn starta om.
Du kan också gå tillbaka till den ursprungliga drivrutinen som datorn följde med. Att göra det:
  • I Enhetshanteraren hittar du den problematiska drivrutinen.
  • Högerklicka på enheten och klicka på Egenskaper.
  • När du ser fönstret Egenskaper klickar du på fliken Drivrutin.
  • Du kommer att se knappen Roll Back Driver, klicka på den.
  • Bekräfta återställningen genom att klicka på Ja när du ser en fråga som säger "Är du säker på att du vill återgå till den tidigare installerade drivrutinsprogramvaran?"
  • Starta om datorn efter detta.
För fönster 7
  • Klicka på Start> Alla program> Tillbehör> Systemverktyg
  • Klicka på Systemåterställning och klicka sedan på Nästa.
  • Välj din återställningspunkt när du vet att din dator går bra
  • Fortsätt klicka på Nästa och klicka på Slutför
  • Det kommer att ta tid, så ha tålamod, vänta tills operationen slutar helt
För Windows 8, 8.1 eller 10
  • Högerklicka på Start-knappen och klicka sedan på System.
  • Klicka på System och säkerhet i systemfönstret.
  • Tryck på System och klicka på Systemskydd till vänster.
  • Klicka på Systemåterställning, följ instruktionerna för att välja din återställningspunkt och klicka sedan på Nästa tills du ser knappen Slutför.
  • Vänta tills återställningsprocessen är klar.
Du kan göra följande för att installera Windows -uppdateringar:
  • Klicka på Start, Sök efter uppdatering.
  • Du kommer att se Windows Update som ett av de listade sökobjekten, klicka på det.
  • Detta kommer automatiskt att söka efter de senaste uppdateringarna du borde ha. Du kanske vill kontrollera beskrivningarna av uppdateringarna och bara installera de som är kompatibla med ditt system.
Kringutrustning kan också orsaka problem på din dator. Så, för att eliminera de fel som orsakas av dessa, kan du helt enkelt koppla bort enheten från din dator. Starta om datorn så att den kommer ihåg dina ändringar.
Andra språk:

How to fix Error 33 (Code 33) - Windows cannot determine which resources are required for this device.
Wie beheben Fehler 33 (Code 33) - Windows kann nicht ermitteln, welche Ressourcen für dieses Gerät erforderlich sind.
Come fissare Errore 33 (Codice 33) - Windows non è in grado di determinare quali risorse sono necessarie per questo dispositivo.
Hoe maak je Fout 33 (Code 33) - Windows kan niet bepalen welke bronnen nodig zijn voor dit apparaat.
Comment réparer Erreur 33 (Code 33) - Windows ne peut pas déterminer quelles ressources sont requises pour ce périphérique.
어떻게 고치는 지 오류 33 (코드 33) - Windows는 이 장치에 필요한 리소스를 결정할 수 없습니다.
Como corrigir o Erro 33 (Código 33) - O Windows não pode determinar quais recursos são necessários para este dispositivo.
Как исправить Ошибка 33 (Код 33) - Windows не может определить, какие ресурсы требуются для этого устройства.
Jak naprawić Błąd 33 (Kod 33) - System Windows nie może określić, które zasoby są wymagane dla tego urządzenia.
Cómo arreglar Error 33 (Código 33) - Windows no puede determinar qué recursos se requieren para este dispositivo.

The Author Om författaren: Phil Hart har varit en Microsoft Community Contributor sedan 2010. Med en nuvarande poängsumma på över 100 000 har han bidragit med mer än 3000 svar i Microsoft Support-forum och skapat nästan 200 nya hjälpartiklar i Technet Wiki.

Följ oss: Facebook Youtube Twitter
Senast uppdaterad:
05/11/22 10:10 : En Android-användare röstade för att reparationsmetod 1 fungerade för dem.

Rekommenderat reparationsverktyg:

Det här reparationsverktyget kan åtgärda vanliga datorproblem som blå skärmar, kraschar och fryser, saknade DLL-filer samt reparera skador orsakade av skadlig kod/virus med mera genom att ersätta skadade och saknade systemfiler.

STEG 1:
Klicka här för att ladda ner och installera reparationsverktyget för Windows.

STEG 2:
Klicka på Start Scan och låt den analysera din enhet.

STEG 3:
Klicka på Repair All för att åtgärda alla problem som upptäcktes.

LADDA NER NU

Kompatibilitet

Krav
1 Ghz CPU, 512 MB RAM, 40 GB HDD
Den här nedladdningen erbjuder gratis obegränsade skanningar av din Windows-dator. Fullständiga systemreparationer börjar på 19,95 dollar.

Artikel-ID: ACX01656SE

Gäller för: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Hjälp någon annan med det här felet och Dela den här sidan:
Email Facebook Google LinkedIn Print Twitter

Tips för att öka hastigheten #62

Kör virussökning regelbundet:

För att skydda din dator mot virus, spionprogram och till och med hackare måste du utföra en virussökning regelbundet. Det rekommenderas att minst skanna en gång i veckan. Gör skanningen sent på kvällen när du inte använder din dator för att frigöra dig från en långsamt igång dator.

Klicka här för ett annat sätt att snabba upp din Windows PC
Home     Blog     About     Privacy Policy     Contact Us

Fel i alfabetisk ordning:  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Microsoft och Windows®-logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Microsoft. Ansvarsfriskrivning: ErrorVault.com är inte ansluten till Microsoft och gör inte heller anspråk på detta. Den här sidan kan innehålla definitioner från https://stackoverflow.com/tags under CC-BY-SA-licensen. Informationen på den här sidan tillhandahålls endast i informationssyfte. © Copyright 2018